söndag 30 november 2008

Glad första advent!

Idag firar vi första advent och livet knallar vidare. Jag tänkte fira den här dagen med en utlottning. Jag lottar ut ett par av mina virkade pulsvärmare. Dom är virkade av stolpar, i ett garn som består av 70% ull och 30% polyamid. Sticks inte.



För att delta i utlottningen behöver du bara lämna en kommentar till det här inlägget innan klockan 14.25, söndag den andra advent. Du har alltså en vecka på dig från nu.

Lycka till!

torsdag 27 november 2008

Ett stort svart hål

Vila i frid älskade Sasha.

Hittade imorse den ena av våra älskade katter överkörd. Idag har vi sorg.

tisdag 25 november 2008

Annat pyssel

Jag borde ha ägnat kvällen åt att fålla de fem jumprar som ligger "nästan-klara" brevid maskinen i köket. Men istället har jag gjort pepparkaksdeg. Stora dottern ska ha med sig ett par kompisar hem på torsdag och då ska det bakas.

Får se om jag kommer någonstans med fållningen imorgon. Har så mycket planer på skojiga saker som jag vill sy, men känner att jag måste färdigställa det pågående först. Annars kommer dom bli liggandes i UFO-högen. Och det vill jag ju inte.

Annars virkar jag vidare. Och idag fick jag äntligen tag i ett nytt garnnsystan så jag kan färdigställa den andra långa pulsvärmaren.

lördag 22 november 2008

Jag har fått dille

Dille på att virka pulsvärmare. Det har blivit några par dom sista dagarna, ett par hann inte hamna på bild innan jag skickade dom till en vän.



Mönster: Eget. Anpassade till mina egna armar. Dom små brun/svarta är min sjuåriga dotters.

Material: Diverse raggsocksgarner. Virknål 5.

Positivt: Alldeles lagom jobbigt när man inte kan röra sig utan att hosta lungorna ur sig. Och så blir det varmt och skönt när man har dom på sig.

Negativt: Skulle kanske vara att man bara kan använda ett par i taget...

Den långa grå ska få en kompis också, men garnet räckte inte så långt som jag trodde. Får köpa ett nystan till imorgon och fixa den andra också. Just dom tror jag blir extra underbara att ha på sig när man är med dottern på ridskolan och fryser i vinter. Dom räcker ända upp till armbågen.

söndag 16 november 2008

Veolurpremiär

Som första alster på min nya maskin blev det igår en mössa till stora dottern. Den hann dock inte fastna på bild, ska se om jag lyckas någon dag.

Idag har jag däremot sytt mitt första plagg i velour. Det blev ett par byxor i den underbara bruna velouren jag köpte på Syfestivalen.

Material: Brun velour från Nea Nobelle, inköpt på Syfestivalen. Muddväv från Stoff och Stil och namnband från Mina Namnband.

Mönster: Taget från Sy kläder av mjuka tyger av Åsa Lennartsson. Storlek 1 år på bredden och 3 år på längden.

Positivt: Så kul det är att sy på overlock! Snabbt går det och bra blir det, även om det krävs en del övning till innan det blir perfekt. Lite småpillig att sy framförallt benmuddarna, men får jag öva lite mer så ska det nog gå bra.

Negativt: Inget!

Har en del halvsydda alster ligger nu, det är dags att sätta sig med lite fålla och stickningar så jag får plocka fram den vanliga maskinen nu.

Julafton!

I torsdags dök min nya kompis upp här hemma. Min overlock. En Brother 3034D. Lyckades ganska lätt med konststycket att trä och provsy den. Ett antal provlappar gick ju åt till att börja med, men jag tror nog vi ska bli goda vänner med tiden.










Vinn en klänning

Naíma's Design firar 25.000 besök och lottar ut en klänning. Klart jag vill ha chansen att vinna!

måndag 10 november 2008

Tävling

Strömming har en utlottning på sin blogg.
Vinn en bit fint tyg!

Tyger

Här kommer bilder på mina tyginköp på Syfestivalen.


Först ut, blommigt och randigt från MG-tyger, brunt och med djur på från E-slöjd.



Den grå biten köpte jag på ett ställe där dom sålde en massa stuvar för 25kr/styck. Minns inte vad stället hette. Minns inte heller vad dom som sålde det batikfärgade hette, men dom sålde danska trikåtyger, andrasortering, för nästan inga pengar.

Och så lite Velour. Brun och orange från Nea Nobelle, rosa/röd velour samt gul mudd från Mjukatyger.

söndag 9 november 2008

Nu blir det till att vänta!

Igår var jag på syfestivalen och inspirerades, shoppade och kikade på overlockmaskiner. Kom hem med en del tyg, knappnålar, undertrådsspolar och en rulle Totally Stable.

På symaskinefronten var det tillslut en Brother 3034D jag fastnade för. Mycket för det trevliga bemötandes, och tiden dom tog sig att visa och berätta, i deras monter. På det stora hela tror jag att man får ganska likvärdiga maskiner, oavsett märke, i den prisklassen. Jag köpte dock ingen maskin på mässan, men nu är den beställd. Det blir Skövde symaskiner som får äran att leverera min nya kompis. Nu blir det då bara en evinnerlig väntan innan den kommer. ;)

Är jättesugen på att sätta mig att sy nu, men tänker nog vänta in den nya maskinen. Eller inte. Det visar sig. :D Jag känner mig rätt glad just nu.

Ska se om jag lyckas få till ett foto på tygerna jag köpte också, men det blir lite senare. Nu är det middagsdags här.

fredag 7 november 2008

Jag är nyfiken!

När jag lägger in ett nytt inlägg får jag ett antal nya besök på räknaren. Men väldigt få kommentarer. Det skulle vara jätteroligt att se vilka som besöker mig, kanske är det tom någon som har en blogg som jag själv missat. Det är alltid kul när man hittar nya bra, inspirerande bloggar. :D

Så nu får ni lämna ett avtryck och tala om att ni smyger runt här. ;)

torsdag 6 november 2008

Ännu mer sovkläder

Det fanns ytterligare en bit mysig Eisertrikå i mitt tygskåp som jag inte riktig visste vad jag skulle göra med. Numera är det en pyjamas till lilltjejen.



Material: Randig Eisertrikå, inköpt på Tradera. Mudd från Stoff och Stil. Namnband från Mina Namnband.

Mönster: Både tröja och byxa ur "Sy kläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson. Tröjan i storlek 3 år, byxorna i stl 1 år på bredden och 3 år på längden. Jag är inte helt nöjd med passformen på byxorna, dom skulle behövt vara lite större över rumpan då lilltjejen fortfarande har blöja. Men hur gör jag för att justera det? Större grenkil bak, göra midjan högre bak eller vad?

Positivt: Hon gillar den. Fick knappt av henne den efter provning så jag kunde sy klart. Den är mjuk och go. Positivt också att jag vågat mig på ett par byxor. Vet inte varför jag varit så rädd för det.

Negativt: Passformen på byxorna.

Avslutar inlägget med en bild på två tjejer, redo för sängen.


tisdag 4 november 2008

Nattlinne version 2

Så är äntligen lillasysters nattlinne klart också. Den här gången ansträngde jag mig lite extra för att få ränderna att stämma. Man lär av sina misstag.

Material: Underbar trikå köpt på Tradera, mudd från Stoff och Stil, namnband från Mina Namnband.

Mönster: Tröja med isydd ärm ur Sy kläder av mjuka tyger av Åsa Lennartsson. Storlek 3 år, förlängd och något utställd till nattlinne.

Positivt: Att jag var mer noga med hur ränderna hamnade än förra gången. Att tyget är så underbart. Att lilltösen blev så glad. Fållen! För en gångs skull är jag nöjd med fållen.

Negativt: Inget

Nästa projekt är att ge sig på en pyjamas åt lilltjejen. Perfekt sätt att äntligen våga sig på att sy byxor.

Eller vänta nu här, allra först ska jag sy en mössa åt stora tösen att ha under ridhjälmen i vinter.

måndag 3 november 2008

Vinn en Solig elefant

Solig har en utlottning på sin blogg. Var med du också, och ha chansen att vinna en elefant.

Nej, jag ger upp. Jag får inte in bilden. Av någon anledning hamnar den inte här, trots ihärdiga försök. Vet inte varför det blir fel, men bilden vill inte publiceras. Det är i alla fall den här bilden jag försökt få in i inlägget.