tisdag 30 december 2008

Gott Nytt År!

Mitt nyårslöfte för 2008 var att ge mig själv mer egentid, att sy eller pyssla med något annat som jag ville utan dåligt samvete för att jag inte istället städade, tvättade eller gjorde något annat nyttigt. Detta har jag lyckats ganska bra med tycker jag själv, föutom under en period i höstas när jag nästan gick på knäna pga att jag inte gav mig själv tid.

Jag kommer köra på samma löfte under 2009, och hoppas därmed kunna utveckla mitt syende ännu mer. Det är något jag verkligen ser fram emot!

Vad lovar ni själva? Lovar ni ens något?

Med dessa rader vill jag önska er ett vansinnigt Gott Nytt År! Och hoppas ni får en riktigt härlig nyårsafton, precis sdan just ni vill ha den. Själva ska vi bryta traditionen vi haft de senaste åren (sitta hemma i lugn och ro i myskläder och bara ha det bra) och fira tillsammans med min syster med familj. Det ska bli väldigt skoj.

Så...

Ha ett riktigt

Gott Nytt År!

torsdag 25 december 2008

En julklapp!

Fick en underbar julklapp av min sambo, som jag bara måste få visa. Jag älskar den!



Jag har dessutom varit med i pysseljulklappsbytet på Sjalbarn Detta är vad jag fick av linafelicia. Kanonfin present. Tack så mycket!

tisdag 23 december 2008

En riktigt God Jul!

I brist på vit jul får jag önska er en riktigt God Jul med en bild på hur det såg ut här utanför på luciamorgonen.


Jag hoppas att er jul blir allt vad ni önska, och att julefriden innfinner sig hos er alla!

tisdag 16 december 2008

Hur man inte virkar en mössa

Jag fick för mig häromdagen att jag skulle virka mig en mössa. Så jag plockade fram kassen med raggsocksrestgarner som egentligen ska bli mormorsrutor och satte igång. Men jag tyckte inte jag hade behov av att leta upp något mönster, en mössa kan ju inte vara så svår att få till....

Trodde jag.

Den första blev för platt. Och höll på att bli en basker innan den slutligen blev...



En kudde. Men den fick inte vara kudde mer än över natten innan minstingen adopterade den som boll. Så den gick från mössa, till basker, till kudde, till boll. Inte illa va? ;)

Så satte jag virknålen i arbete igen, med ett nytt försök till mössa. Och den här gången såg det länge verkligen ut att bli en mössa. men tillslut spårade det ur, och tillslut blev det....



En väska. Har fodrat den invändigt med ett gammalt örngott så man kan ha småsaker i den utan att de trillar ut mellan maskorna.

Vi får väl se vad nästa försök till mössa slutar som. Det är det som är så skönt med frihandsvirkning. Blev det inte det man tänkte sig från början kan man alltid göra något annat av det. :)

måndag 15 december 2008

Massor med premiärer

Jag har under en tid haft en klänning på näthinnan till min stora dotter. Nu har jag skapat den, men är inte nöjd. Den blev inte som jag hade tänkt. Men, jag har lärt mig en del under resans gång, och dottern är trots allt nöjd och gillar den.

Kjolen är gjord i två lager av två kvadrater och fållad med rullfåll.



Mönster: Eget. Storlek typ 128 (men jag utgick från ett mönster på ett linne i storlek 90...)

Material: Svart/grårandig trikå från MG-tyger, köpt på syfestivalen. Grå trikå även den från syfestivalen, men jag minns inte från vem. Svart mudd från Calletex i Örebro. Namnband från Mina Namnband. Vlisofix och Totally Stable till applikationen.

Premiärer: Första gången jag designar helt från grunden själv ett lite större plagg. Första gången jag kantar med mudd på overlocken. Första applikationen i trikå. Första rullfållen.

Positivt: Jag är nöjd med applikationen, den har jag också helt designat själv. Dottern är nöjd, och det får man väl vara glad för, hon är ju ganska kräsen på kläderna jag syr.

Negativt: Den blev inte som jag hade föreställt mig. Jag drog inte tillräckligt i muddremsan som jag kantade med, så halskanten viker ut sig lite.



Summan av det hela: Det var trots allt ett ganska roligt projekt, även om det inte alltid blir som man föreställer dig. man lär sig ju i alla fall något på vägen.

måndag 8 december 2008

Tävling



Jag tävlar om ett Presentkort värt 400:- hos JNYdesign i JNYdesigns blogg.
Tävla du med!!!

söndag 7 december 2008

Utmaning

Under den kommande veckan ska jag ha som målsättning att bli bättre på att kommentera andras bloggar. Jag läser så många bloggar, som visar upp så många fina saker, men ändå är jag jättedålig på att berätta att jag gillar det som görs.

Så, från imorgon ska jag kommentera betydligt mycket mer än jag gjort på sistone. Någon om känner sig manad att hänga på?

Och vinnaren är!

Har nu haft en liten lottdragning, och vinnaren är.....

*trumvirvel*

Jenny!

Grattis! Jag postar din vinst så snart jag kan.

Julpyssel med barnen

Idag på morgonen drog vi igång lite julpyssel med barnen.



Material: Tomma yoghurtburkar, aluminiumfole, gips, ljus och sönderklippta ljusmanschetter.

Tanken var att dom skulle göra några ljusstakar för att ge bort i julklapp till mormor, farmor och farfar. Men dom ville behålla dom själva, så vi får köpa hem mer blomster och göra fler en annan dag. Söta blir dom i alla fall. :)

fredag 5 december 2008

En frossa i jumprar

I ett försök att verkligen lära mig sy en jumper på overlocken klippte jag ut ett helt gäng på en gång. Nu tog det lite längre tid än tänkt att få dom klara då jag dragit på en envis förkylning med skrällhosta. Men nu är dom i alla fall klara.



Först ut, gröna elefanter och rött enfärgat från Jofotex. Mudd från Stoff och Stil.



Nummer 2, bruna elefanter från Jofotex, cerise enfärgat från TrikåEva på Tradera. Mudd från Stoff och Stil.



Nummer 3, gula elefanter från Jofotex. Enfärgat blått från TrikåEva på Tradera. Mudd från Stoff och Stil. Är inte alls lika nöjd med det blå som med andra tyger jag köpt därifrån. Den är mycket tjockare och hårdare än andra. Synd, för det är en fin blå färg.



Nummer 4, djurtyg samt enfärgat brunt från E-slöjd. Mudd från Mjuka Tyger. Allt material köpt på Syfestivalen.



Och sist ut av jumprarna, den hann inte fastna på bild innan användning, så nu får ni den live komplett med fläckar efter frukosten. Djurtyg och enfärgat brunt från E-slöjd, mudd från Stoff och Stil.



Det har hunnit bli en liten kjol också, brun velour från Nea Nobelle, köpt på Syfestivalen, mudd från Stoff och Stil.

Dessutom namnband från Mina Namnband på samtliga plagg.

Storlek på samtliga plagg: 86/92.

Mönster: Raglantröja från Yrväder. Kjol eget.

Positivt: Bra med mängdträning för att lära sig alla moment på overlocken. Samt en välbehövlig påfyllnad av långärmat i dotterns garderob.

Negativt: Det är rätt tråkigt att ha så många plagg på gång samtidigt.

Summan: Glad att dom är klara så jag får ta tag i nya projekt.

måndag 1 december 2008

Julkalender

Följ julkalendern som min kära sambo sliter hårt med om kvällarna. ;)

http://www.scumberg.se/jul08/kalender08.htm