fredag 29 maj 2009

Pocketbyte?

Det florerar ju en hel del byten runt om i internetvärlden, men nu tänkte jag höra om det finns intresse för ytterligare ett.

Tänkte mig ett litet enkelt pocketbyte inför semestern. En chans att få något nytt att läsa i hängmattan. Ny från affären, eller begagnad från bokhyllan spelar ingen roll. Och för att göra det lite personligare, en liten extra present. Med betoning på något litet. Inga stora projekt man behöver känna ångest inför. Kanske ett pocketfodral eller ett smycke. Eller en liten tygtbit kanske. Eller ett garnnystan. Bara din egen fantasi sätter gränsen.

Låter det kul? Anmäl till mig senast söndag den 7:e juni så skickar jag ut adresser så snart som möjligt. Slutdatum sätter vi till sista juni så att paketen hinner komma fram innan (de flesta iaf) lägger sig i hängmattan och vilar ut. ;)

tisdag 26 maj 2009

Marknadsklänningar

Hann även med att sy upp ytterligare tre klänningar till marknaden.



Mönster: Sy till barnen, storlek 2 år.

Material: Flodhästtygerna från Ikea, snedslå från gömmorna. Knappar från Calletex och Röda korset, smalt satängband till knäppöglor från Calletex. Namnband från Mina Namnband.



Material: Tyget är köpt hos Nisse i Rockhammar. Snedslån från Stoff och Stil. Namnband från Mina Namnband.

Mönster: Enkla Barnkläder av Inger Bäversten. Storlek 120, men utan sömnsmån. Motsvarar nog ca 110/116.

Den här blev i smalaste laget i halsringning och ärmhål så jag har ritat om mönstret lite för att justera det, men inte hunnit provsy någon klänning med det mönstret.

Den gröna flodhästklänningen finns ännu till salu för 200kr plus frakt om någon skulle vara intresserad.

måndag 25 maj 2009

När det ändå är igång och blommar...

Min syster far land och rike runt hela sommaren på diverse olika medeltidsmarknader. I slutet av förra sommaren lovade jag henne att jag skulle sy upp lite gycklarmössor som hon kunde ta med sig nu i sommar. Har alltså haft hela vintern på mig, men ändå sitter man i sista minuten och syr som en galning.



Tio stycken, i två olika storlekar blev det i första laddningen. Här har inte alla fått bjällror än eftersom jag inte hade hemma så det räckte.


Tygerna jag använt är restbitar av linnetyger från klänningstillverkningen förra året, samt ett rutigt loppistyg som jag fått av nämnda syster. Mönstret är från Sophias atelje, dock har jag justerat storleken.

lördag 23 maj 2009

Nu blommar solhattsbusken

Hade inte bara med mig kassar till marknaden, utan även solhattar och några klänningar. Har sytt solhattar på löpande band känns det som.



Mönstret till solhattarna är eget, med inspiraton från boken "Kläder och grejer du kan sy själv" av Kerstin Lokrantz och Christina Björk. Storlek 3-6 år, på ett ungefär. De är i största laget för min treåring och i minsta laget till min snart åttaåring.

Materialet är diverse hopplock ur garderoben med tyger (som förövrigt snart kommer sprängas enligt min sambo), framförallt loppisfynd.



Jag vet vilken som är min egen favorit, men vilken är din? samtliga, utom de två första på mittenraden, är till salu för 150kr/styck plus frakt om du är intresserad.

Och nedan ett par bilden från vårt marknadsbord som jag delade med min syster och min sambo.





Marknaden gick över förväntan för min del. Men förväntningarna var extremt lågt satta, det var mest kul att få vara med och visa upp sig.

fredag 22 maj 2009

Hurra, hurra, hurra, hurra!

Idag firar vi treårsdag här hemma. Min lilla skruttunge blir hela tre år. Helt otroligt.



Dagen har varit toppen med god mat, fika och skojiga presenter. Jag tror hon kommer somna ganska nöjd ikväll.



Bilderna är från imorse när hon på sedvanligt sett blev väckt med frukost på sängen, tårta (som i det här fallet blev utbytt mot kladdkakemuffins med dumlemousse) och paket.

Det har varit dött ett tag här på bloggen, men det beror inte på att jag inte sytt. Tvärt om. Jag har helt enkelt varken hunnit med att blogga själv eller att kommentera era bloggar. Ska försöka hinna med ett blogginlägg inom det närmaste, med en liten marknadsrapport.

tisdag 12 maj 2009

Kasse på kasse på kasse

Tänkte försöka mig på att sälja tygkassar på marknaden jag ska på nästa vecka, så här är en laddning som jag sytt under helgen.



Material: En salig blandning av vad som fanns i gömmorna. Ursprungligen inköpta på Ikea, Jysk, Tradera, loppis osv. De flesta är fodrade i oblekt bomull från Ikea.

Mönster: Utifrån en ICA-kasse.

Positivt: Ett bra sätt att göra av med en massa tyger som bara ligger.

Negativt: Tradigt att sy samma sak hela tiden. Men kassarna går ganska fort att sy, så det gick rätt bra ändå.

Hade från början två av den vita med röda rutor, men den andra hann inte fastna på bild innan jag gav bort den i present.

Om någon är intresserad är de till salu för 50 kr plus frakt.

onsdag 6 maj 2009

Efterlysning!

Jag skulle behöva ha en liten bit ljusbrun (nougatbrun kanske) velour. 20*30 cm ungefär. Någon som har en liten bit att avvara? Maila mig i så fall, adressen hittar du uppe till höger. Tack!

tisdag 5 maj 2009

Hatt och klänning

Två klänningar med matchande hattar, tänkta att ta med på en marknad jag ska stå på om några veckor.



Mönster: Det vanliga ur Sy till barnen. Men denna gång utan mudd i ärmen. Storlek 3 år.

Material: Tyg från Nisses i Rockhammar. Snedslå från gömmorna. Knappar från Röda Korset och en liten bit satängband till knäppöglor från Calletex. Namnband från Mina Namnband.

Positivt: Kul att sy något som är lika, men ändå inte.

Negativt: Min ena smidesgalge verkar ha fått fötter och sprungit och gömt sig. Jag begriper verkligen inte vart den tagit vägen. Irriterande!



Mönster: Eget med inspiration från boken "Kläder och grejer du kan sy själv" av Kerstin Lokrantz och Christina Björk. Storlek ungefär 3-6 år eller så.

Material: Tyg från Nisses i Rockhammar. Snedslå från gömmorna. Fodertyg från en gardinkasse från mamma. Tror jag. Namnband från Mina Namnband.

Positivt: Tycker dom blev riktigt bra, och det är kul att sy en lite annan modell än den jag brukar sy.

Negativit: Fick sprätta en del på den röda innan jag fick den ok. Men det visar bara vikten av att nåla ordentligt, då blir det bättre.

Om någon skulle vara intresserad av klänningarna och/eller hattarna så hör av er. Mailadress finns uppe till höger. Priset är 200 för klänningen och 150 för hatten. Paketpris 300kr. Plus frakt.

söndag 3 maj 2009

Ett färdigställt ufo

Den här klänningen har legat halvfärdig på sybordet ett längre tag nu. Häromdagen kom jag mig äntligen för med att göra klart det sista.



Mönster: Sy till barnen, stl 3 år.

Material: Tyget köpt hos Nisse i Rockhammar. Mudd från Stoff och Stil. Kantband och satinband till knäppögla från Calletex. Knapp från Röda Korset. Namnband och storleksetikett från Mina Namnband.



Positivt: Att jag kom mig för att få den färdig. Att den blev riktigt söt.

Negativt: Hade tänkt ha den med till en marknad jag ska vara med på om ett par veckor, men undertråden trasslade sig lite när jag sydde dit snedslån i nederkant. Orkar inte sprätta och sy om, så den får gå till min dotter istället. Jag har mer tyg så jag kan sy upp en till.