söndag 26 oktober 2008

Sov så gott!

Genast när jag fick hem det här tyget (Eisertrikå, inropat på Tradera) visste jag att det skulle bli nattlinnen till tjejerna. Så underbart mjukt och härligt. Och nu är stora tjejens färdigt.

Ignorera den röriga bakgrunden, det har hamnat en tavla på den plats där jag vanligtvis hänger upp plaggen för fotografering inomhus så jag fick improvisera. ;)


Material: Eisertrikå från Tradera, mudd från Stoff och Stil, namnband från Mina Namnband.

Mönster: Tröjmönster ur Sy kläder av mjuka tyger av Lennartsson, förlängt enligt dotterns mått. Sorleken är en kombination av 5 och 7 år. Ska jag sätta en siffra på storleken får det bli 128, det är ju den storlek hon drar nu.

Positivt: Den underbara kvalitén på tyget! Och att hon nu har ett varmt och mysigt nattlinne när vintern kommer.

Negativt: Jag tänkte inte riktigt när jag klippte, så jag fick ränderna väldigt snett (tyget är rundstickat, så ränderna är ju inte helt raka). Det syns rätt mycket i nederkant på nattlinnet, men det är ju ett sovplagg, så det är ju ingen som ser det egentligen. Muddfärgen var heller inte bra till. Hade nog varit bättre att ta en helt avbrytande färg. Men återigen, hon ska ju bara sova i det.

Summan av det hela: Trots de negativa sakerna är jag nöjd. Det blev som jag hade tänkt, ungefär. Nu har jag också testat Lennartssons mönster, och det är nog riktig bra, bara man har mått på barnet man ska sy till. Hade jag valt storlek 7 år rakt av (hon är ju 7 år, så det hade ju varit logiskt) hade det nog blivit för mycket vidd. Men å andra sidan, hon är extremt smal så på en mer normal sjuåring kanske det är bättre. Nu återstår att göra en ny variant i storlek 2½ år.

3 kommentarer:

SummerMoon sa...

Superfint...som vanligt! =)

Anna sa...

Jättefint! Tycker också om det tyget - så mjukt och härligt!

fnurr sa...

man riktigt ser vad fin kvalitet det är på tyget, bara som den hänger. snygg!