onsdag 2 juli 2008

Ibland är det bra med namnlappar

Ikväll har det blivit en t-shirt till Micro. Hade ett nytt mönster som jag ville prova.Mönster: Raglantröja i stl 86/92 från Yrväder. Mönstret var toppen!

Material: Orange trikå inköpt på Tradera, mudd från Calletex, namnband från Mina Namnband.

Arbetsordning: Sydde ärmarna först mot framstycke, sedan mot bakstycke med hushållsoverlocken. Stickade ner raglansömmarna med tvillingnål. Sydde mudden med smal sicksak, stickade ner den med tvillingnål. Sydde ärm- och sidosömmar med hushållsoverlocken, fållade ärmar och nederkant med tvillingnål. Sydde fast namnbandet.

Det blev en hel del nålbyten, men jag vet inte hur man kan rationalisera det heller.

Positivt: Mönstret. Det var jättebra, och jag är jättenöjd.

Negativt: Fållen blev lite knas, därav namnbandets placering, för att dölja att jag fick sy om den lite en bit. Fast nu blev ju inte fastsyningen av namnbandet den snyggaste i världen heller, men t-shirten får duga till hemmabruk. Det var ju bara för att testa mönstret egentligen. Stickningarna i raglansömmarna blev också lite krokiga, speciellt i början då jag hade svårt att få maskinen att mata fram tyget, får anstränga mig mer till nästa gång.

Summan av det hela: Jag är övertygade om att den kommer passa på tvååtingen, eller att den i alla fall inte kommer vara för liten. Den passade nämligen på snart-sjuåringen, förutom att den var en liten aning kort. Å andra sidan är hon en smalis utan dess like, så jag tror den blir jättebra på lillasyster. Kul att äntligen ha en tröjmönster jag är nöjd med. Ska testa att sy en långärmad variant också, för att se hur ärmlängden funkar.

6 kommentarer:

Gulligan sa...

Fin t-shirt!! Det är så snyggt med raglan!!

LumLum sa...

Ja, det är ju det. Är så glad att jag äntligen har ett mönster som funkar bra. Den blev lite stor och vid åt henne, så jag får ta in den lite till nästa försöka tror jag. Men så har jag smala barn också. Och så såg jag att strulfållen spruckit upp när hon använt den en stund, hade lite bekymmer med tvillingsömmen när jag sydde igår. Får sätta mig och sy om den ikväll, om jag hinner mellan packning och städning.

Botilda sa...

Vad roligt att du provat Yrväders mönster. Det ser jättebra ut!

Man kan komma runt nålbytena om man syr stickningarna med förstärkt raksöm i stället, det kan också bli snyggt.

OttoPippi sa...

Härligt att hitta mönster man är nöjd med!! Det är verkligen inte det enklaste! (och du, jag har också döljt sömnadsmissar med namnband...) :-)

LumLum sa...

Jag har tyvärr inte förstärkt raksöm på min maskin. Investeringen efter overlock är en ny vanlig maskin med lite mer finesser.

-ME- sa...

Jag tycker du är skitfräck som syr kläder sådär och duktig är du också!

Du är utmanad på min blogg! :)