söndag 21 september 2008

Småfåglar i syrenbusken

Har länge velat sy en omlottklänning, och när jag fick tag på "Sy till barnen" så hade jag ju inte längre någon ursäkt att inte försöka.


Mönster: Sy till barnen, stl 2 år.

Material: Mammas gamla köksgardin. Snedslå från lokal butik. Namnband från Mina Namnband. Tryckknapp från Bibbi för stängning av den inre omlottdelen.

Positivt: Jag gillar den. Den var rolig att sy och det kommer garanterat bli fler i olika modeller och tyger. Dessutom en lyckad tryckknappspremiär för min del.

Negativt: Kantbandet krånglade en massa för mig. Jag behöver öva och öva och öva. Och så är den lite skrynklig på bilden. Jag var bara barnledig en liten stund på förmiddagen och ville ha den klar. Passade sedan på att fotografera den innan jag hämtade barnen, lillfia brukar vilja prova så fort hon ser något nytt och då får man inte fotografera. Nu blev det inte så idag då hon var snorig och hängig när jag hämtade hem henne. Så hon har ännu inte provat den. Får kanske plocka fram strykjärnet en sväng och sedan fotografera den igen.

3 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin! Jag ritade av mönstret till omlottklänningen igår men det var all den där snedslån som gjorde att det inte blev någon klänning sydd idag och så förstod jag inte hur man skulle få ihop det på insidan. En tryckknapp där låter ju bra. Har aldrig använt mig av tryckknappar förut, men får väl göra ett försök. Din klänning ser jättefin ut!

LinSar sa...

Underbar:):)

lilla hjärtat sa...

Vilken härlig, så roligt att se alla olika varianter på denna omlott klänning.