måndag 15 december 2008

Massor med premiärer

Jag har under en tid haft en klänning på näthinnan till min stora dotter. Nu har jag skapat den, men är inte nöjd. Den blev inte som jag hade tänkt. Men, jag har lärt mig en del under resans gång, och dottern är trots allt nöjd och gillar den.

Kjolen är gjord i två lager av två kvadrater och fållad med rullfåll.Mönster: Eget. Storlek typ 128 (men jag utgick från ett mönster på ett linne i storlek 90...)

Material: Svart/grårandig trikå från MG-tyger, köpt på syfestivalen. Grå trikå även den från syfestivalen, men jag minns inte från vem. Svart mudd från Calletex i Örebro. Namnband från Mina Namnband. Vlisofix och Totally Stable till applikationen.

Premiärer: Första gången jag designar helt från grunden själv ett lite större plagg. Första gången jag kantar med mudd på overlocken. Första applikationen i trikå. Första rullfållen.

Positivt: Jag är nöjd med applikationen, den har jag också helt designat själv. Dottern är nöjd, och det får man väl vara glad för, hon är ju ganska kräsen på kläderna jag syr.

Negativt: Den blev inte som jag hade föreställt mig. Jag drog inte tillräckligt i muddremsan som jag kantade med, så halskanten viker ut sig lite.Summan av det hela: Det var trots allt ett ganska roligt projekt, även om det inte alltid blir som man föreställer dig. man lär sig ju i alla fall något på vägen.

7 kommentarer:

OttoPippi sa...

Om än inte så som du hade tänkt så var ju resuktatet URLÄCKERT!!

Anonym sa...

Vilken häftig klänning, den andas 80-tal!
/June på www.junebacken.se

LumLum sa...

Tack. Det var kul att göra den iaf:)

Gulligan sa...

Jättefin och applikationen är så söt!!!

Anna-Snoddas sa...

Den blev ju jättesnygg! :)

wikit sa...

Kul att den kräsna gav tummen upp, jag vet hur det är! Den blev jättefin! Nu har tom. jag fått ändan ur och kommenterat, efter så många besök!!Mormorsrutorna var superfina och varje gång jag tappar hoppet ska jag kolla in din!!

Susanna sa...

Ser störtläcker ut! Men jag vet hur det känns när det inte blir som man tänkt sig, man blir liksom...besviken... Men om dottern gillar den ska du också göra det! Härligt 80-talig ser den ut!