måndag 2 juni 2008

Presentväska

När jag fotograferade tygerna som jag fyndade härsomdagen fick jag infallet att sy en väska utav ett av hästtygerna som present till dotterns bästa kompis som ska ha kalas till helgen. Hon har fyllt sju år och är, precis som min dotter, hästtokig. Jag lyckades riktigt bra med att förverkliga den syn jag hade framför mig.
Mönster: Helt egenknåpat. Måtten på väskan är ca 27*18 cm. Det som avgjorde storleken var längden på den dragkedja jag hade hemma som skulle passa bäst till väskan. Kikade runt lite på olika sybloggar för att hitta bästa lösningen för handtagen.

Material: Hästtyget är en bit av mitt tygfynd häromdagen. Brunt bomullstyg från samma bit som jag använt som foder i diverse solhattar. Dragkedjan är ett loppisfynd. Namnband från Mina Namnband Väskan är uppstadgad med ganska tjock Vliseline.

Postivt: Att den faktiskt blev som jag hade tänkt mig. Tycker annars att slutresultatet brukar skilja sig en hel del från bilden jag hade från början. Men inte den här gången. Att dragkedjan blev så bra! Trodde det skulle bli svårast av allt, men det blev nästan tvärt om.

Negativt: Tror jag krånglade till det mer än nödvändigt genom att sy i fel ordning. Tror jag. Inget säger ju att det skulle blivit lättare om jag gjort annorlunda, men jag tror det. Får göra en väska till och ändra på ordningen. Har sprättat ganska mycket för att få framförallt hörnen som jag ville ha dom. Är inte 100% nöjd, men det duger.

Summan av det hela: Dottern har godkänt den och kan tänka sig att ge bort den. Och det var väldigt roligt att knåpa ihop den, så det blir säkerligen fler väskor vad det lider. Det ska bäl väldigt spännande och se vad den får för mottagande. Lite läskigt faktiskt.

2 kommentarer:

OttoPippi sa...

Den blev ju jättebra!!! Hade jag varit 10-11 år hade jag dött av lycka över att få en sån här :-) :-)

LumLum sa...

Tack. :) Ja, det ska bli väldigt spännande att se vad tjejen tycker. Blev i alla fall så pass nöjd med modellen att jag nog syr en åt mig med, med något annat tyg.