onsdag 30 april 2008

Medeltidsklänning

Sådär, nu är min första överklänning färdig. Eller nästan färdig, funderar fortfarande på om den ska dekoreras något eller inte. Men nu är den i alla fall i fullt användbart skick. Och jag är nöjd med den också.


Som vanligt har det varit ett väldigt lärorikt projekt. Börjar på att tro att jag kanske också kan få in snitsen på det här med att sy så småningom, så mycket som jag redan lärt mig. ;)

Material: Linnetyg köpt av en kompis som ville göra sig av med det. Infodringarna gjorde av rött linne från Ikea.

Metod: Sydde först axelsömmarna, sedan fodrade jag in halslinningen (synd att jag inte kom på tanken att fodra in med rött redan här...). Sydde i kilarna, och sydde ihop sidsömmarna så långt dom skulle. Fodrade in ärmhålen. Slutligen sydde jag infodringen i sprunden och nederkanten i ett stycke. Sydde dubbla stickningar i alla infodringar utom i halsringningen eftersom jag fodrat in med ganska breda remsor. Vill ju inte att dom ska vika ut sig på ett ickesnyggt sätt när jg använder klänningen.

Positivt: Jag lär mig som sagt massor för varje projekt. Och det är ju så kul! Och så blev det snyggt. Om jag får säga det själv.

Negativt: Skulle väl vara att det är så begränsad användningsmöjlighet för en sådan här klänning. Det är ju inte dirket något man går klädd i till vardags. *fniss*

Vill ni se den live får ni infinna er på Hova Riddarvecka v28. ;)

3 kommentarer:

Mimmi sa...

Vi var i Hova bara under en dag, för två år sedan - det var ju hur trevligt som helst. Man blev lite sugen på medeltidskläder när man gick omkring där. Du blir säkert jättefin. Åker vi i år igen så skall jag spana efter din klänning ;-)

LinSar sa...

Vilka fina medeltid kläder.

Totaja sa...

Vad det låter spännande med riddarvecka, min äldsta kille hade älskat det. Och vilka fina medeltidskläder du har gjort.