måndag 7 april 2008

Tandtunika

Tandtunikan är klar. Blev inte den modell jag hade tänkt från början, och jag är inte riktigt nöjd, men har mer tyg kvar så det lär bli någon mer modell av det.På galge ser den vedervärdig ut, den blev bättre på.

Mönster: Allt om Handarbete 04/08. Mönstret är egentligen avsett för ett stumt tyg, men jag ville testa att sy den i trikå. Egentligen ska det vara fickor på också, men dom tog jag inte med. Har sytt in den kraftigt på bredden, drygt två cm på varje sida. Den är ändå väldigt bred på Micro. Storlek 2 år.

Tyg: Tandtyg från Stoff och Stil, kantad med brun muddväv, även den från Stoff och Stil. Namnband från Mina Namnband.

Metod: Hoppsydd med hushållsoverlock, kantbanden och fållen sydda med tvillingnål. Rynktrådar i halslinning och ärmar som jag tog bort när jag fått dit kantbanden.

Positivt: Den blev bättre än vad jag trodde när jag fått ihop delarna och började kanta halslinningen. Då var det nära att det blev ett UFO. Och jag älskar tyget! Får väl se det som ett läroplagg helt enkelt.

Negativt: Är inte nöjd med modellen. Risken är stor att den kommer ligga oanvänd, men det beror ju lite på vad Micro tycker om den. Hon provade den glatt tidigare ikväll iaf, när den inte var riktigt klar.

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Jag tycker definitivt att du skall vara nöjd!!!! :) :) :)

Billaba sa...

Men den blev ju JÄTTEFIN!! Nu blev jag oxå sugen på att sy en i tandtyget - fick precis hem en ny laddning från S&S idag =)..

LumLum sa...

Tack. Man blir ju lite självkritisk, och den blev ju inte som jag hade tänkt. Man kanske ändrar åsikt när den börjar användas. :)

florin sa...

Åh, vilken fiiin!!!!

Susanna sa...

Oh, gillar tyget och modellen jättemycket! Snyggt! Vill också ha tandtyg att sy i!!

Recoll sa...

Jag tycker den ser jättefin ut, blev sugen på att göra en sån själv!