måndag 28 april 2008

Resultatet av syhelgen

I helgen som gick var jag hemma hos min syster för en syhelg. Helt underbart att komma hemifrån ensam utan barn ett par dagar, även om vi inte fick riktigt så mycket gjort som vi hade tänkt oss från början. På schemat stog det medeltidsklänningar inför sommarens marknader. Jag skulle sy åt mig själv och åt Micro. Mini har så pass många klänningar som hon ärvt av diverse kusiner, så hon får klara sig i år. Kanske blir något nytt åt henne till nästa år.

Jag fick ihop två underklänningar till Micro, och en överklänning. Samt en överklänning åt mig själv. Ingen av dom är helt klar dock, kunde inte fålla upp Micros klänningar utan att hon provat först, och min egen hann jag inte riktigt med. Plus att min gröna sytråd tog slut. Får se om jag hinner få den klar ikväll.

Här är överklänningen till Micro samt den grå underklänningen. På överklänningen ska halsringningen fixas till, jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra dock. Dessutom ska det till knytband i sidorna, allt för att göra det enkelt att ta på och av. Det fattas dessutom knapp i sprundet i nacken.

Den grå underklänningen. Ärmar och nederkant ska fållas och knapp sys dit i nacken.
Gul underklänning till Micro. Precis som på den går ska ärmar och nederkant fållas och knapp sys dit i nacken.
Och så slutligen min gröna överklänning. Det är svårt att rättvist visa den när den hänger på galge, vidden i skjolen framgår ju inte riktigt. Det är ungefär knähöga sprund i sidorna som jag ska fodra in med samma röda som ärmhålen är fodrade med. Samt att jag funderar på att göra en liknande infodring i nederkanten i samband med att jag ska fålla upp den. Dessutom ska den dekoreras med något snyggt band i nederkant. Sin egen klänning kan man ju lägga ner lite extra tid och pengar på, den kan man ju använda år efter år till skillnad från barnens.

Till den här klänningen ska jag ha en underklänning. Jag har en sedan förut i ljust beige. Och så ska jag sy ytterligare en i liknande grå som den jag sytt till Micro nu i helgen.

Samtliga klänningar är sydde i linne, köpt av en kompis som ville göra sig av med sitt tyglager.

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Så uuuuunderbart med en syhelg!! Vill också ha en sån! Och vilka häftiga grejer du ändå hann med att göra! Jag är själv väldigt fötjust i historiska kläder (är arkeolog). Följer tjejerna med dig på medeltidsmarknaderna?

LumLum sa...

Ja, dom följer med. Min sambo, deras pappa, smider så vi följer med honom och hjälper till med allt runt omkring.

Mimmi sa...

Självklart får du länka! Jag är lite dålig på att uppdatera min länksida. Har iallafall din blogg med i min Google Reader så ja följer din blogg.

Lin Liljefors sa...

Klart det e ok, bara kul! :-) Har inte haft tid att fixa med min blogg så mycket, tänkte också fixa en länklista snart. Fina klänningar förresten!

Gulligan sa...

Fina klänningar!!

OttoPippi sa...

Vad roligt och häftigt det verkar!! Vill dessutom också kunna smida :-) :-)