fredag 30 maj 2008

Får på grönbete

Nu är ni väl less på mig kära läsare, och ska jag vara ärlig är jag lite less jag med, men här kommer ytterligare en i raden av solhattar. Den här är orsaken till alla dom andra, då det var det här tyget jag ursprungligen hade tänkt som solhatt. Men eftersom det varit ett örngott hade jag mycket begränsad mängd av det och ville således inte börja laborera med modell och storlek direkt i det här tyget.

Men efter den senaste hatten var jag slutligen helt nöjd med storlek och modell, så nu vågade jag sätta saxen i det underbara tyget.

Hade tänkt få den här hatten klar redan igårkväll, men en migränattack satte stopp för dom planerna. Hade bara kantbandet och den sista stickningen kvar så det gick ju ganska fort att få till det nu på förmiddagen när lillan gått och lagt sig.

Mönster: Från början Allt om Handarbete 5/08, modifierat ett flertal gånger.

Material: Yttertyg från ett örngott köpt på Åhlens. Fodertyg köpt hos Nisse i Rockhammar. Kantband från lokala tygaffären och namnband från Mina Namnband.

Positivt: Att den blev så bra! Och att jag nu fått rutin på att sy solhattar, det känns som att jag vet vad jag gör. Att kantbandet blev så bra med den "osynliga" sömmen.

Negativt: Absolut ingenting!

Nu får det vara bra på solhattsfronten ett tag. Måste sy något annat ett tag nu. Fast stora dottern har beställt en hatt det blommiga som jag sydde den förra hatten i så det får väl bli en till då. Men som sagt, något annat får komma emellan.

7 kommentarer:

underbarn sa...

Vilken otroligt fin hatt! Tyget är ju helt underbart och snyggt med den lila kanten!

OttoPippi sa...

Stort grattis till den problemfria sömnaden!! Vad härligt att allt går som det ska!

Jes sa...

Jättesöt solhatt :)

Maria sa...

Vilket otroligt tålamod du har som syr i så många versioner innan du äntligen sätter saxen i TYGET. Jättefint blev det!!

LumLum sa...

Haha, ja, jag hade ju inte mycket val, ville ju ha till mönstret som jag ville ha det innan jag klippte i den lilla tygbit som ett örngott innehåller. På kuppen fick jag ju ytterligare 6 fullt användbara solhattar. *fniss*

Tack för era glada kommentarer. Är riktigt nöjd med den lila kanten. Hade först tänkt en brun kant, men när jag satt och sydde ihop den så insåg jag att det skulle kunna funka med nästan vilken färg som helst. Så min kära sambo fick vara smakråd och valde den lila.

Anonym sa...

Jag blir så inspirerad av alla solhattar, jag tror att jag måste sy några jag med! Den här var jättefin, jag håller med om tyget; underbart! Och snyggt med kantband i avvikande färg. Vad kul att du hittat din modell till slut, trägen vinner!!
/June på www.junebacken.se

Gulligan sa...

Snyggt!! Jättefint med lila kantband!!