onsdag 28 maj 2008

Plåster på såren

Sydde idag ihop den andra solhatten som inte blev klar igår. Och som plåster på såren gick det helt smärtfritt, inte ett enda större bekymmer. Syning när det är som bäst.

När jag läste det här inlägget hos OttoPippi blev jag störtförälskad i det underbara tyget. Men insåg rätt snabbt att sannolikheten att jag ska hitta sådant är minimal. Inte desto mindre glad blev jag när jag kort därefter faktiskt snubblade över en gardinlängd i det underbara tyget på loppis.

Det har nu legat till sig ett tag, men jag vet fortfarande inte vad det ska bli. Men jag var bara tvungen att offra en bit till en solhatt.


Material: Loppisfyndad gardin. Fodrad med runt bomullstyg från Nisses i Rockhammar. Kantad med snedslå från lokala tygaffären.

Mönster: Från början Allt om Handarbete 5/08, men modifierat ett flertal gånger.

Positivt: Allt! Det gick helt smärtfritt att sy den, och kantbandet blev jättebra. Provade för första gången att sy det med dold söm efter att ha läst en blogg häromdagen om hur man ska göra. Nu kan jag inte komma på vem som skrev det, men TACK! Det är så här kantbanden ska sys på mina hattar i fortsättningen. Lite mer pill, men ack så mycket bättre och snyggare.
Postivt också att den är ju så snygg! Och att jag fått till storleken perfekt nu äntligen.

Negativt: Hur många solhattar behöver man egentligen?

Avslutar med en livebild på stora tösen i problemhatten från igår.6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Men vad kul att du hittade samma tyg!!! Tänkte direkt när jag öppnade ditt inlägg att "där är ju "mitt" tyg" :-) :-) Roligt! Och jag tycker också att det är så himla skittufft! Blev superbra på solhattar!! Och den prickade är urfrän, även på!!! Grattis till den smärtfria sömnaden!

Jes sa...

Älskar oxå det tyget, har det i grönbakgrund med blå & vita blommor men har länge velat haft det i den bruna färgen.

Gulligan sa...

Fina tjejer och fina hattar!!

Anonym sa...

Jag blev också kär i det tyget hos Ottopippi. Det passar jättebra till solhatt också. Men jag måste ju erkänna att jag gillar din "problemhatt" också! =)
/June på www.junebacken.se

LumLum sa...

Kul att ni gillar dom. Det är alltid kul att få veta när någon annan gillar det man gör. :)

florin sa...

Fina hattar på fina tjejer!