söndag 25 maj 2008

Överkastet är färdigt

Äntligen är det klart. Överkastet till Minis säng i sommarstugan. Började på det i mitten av januari, och igär kväll virkade jag dom sista maskorna.Sammanlagt är det 700 rutor. Jag valde att sy ihop dom istället för att virka ihop dom. Sedan är det virkat ett varv fasta maskor runt hela filten.

Material: Diverse restgarner av olika kvalitet. Fast den mörkblå bottenfärgen valde jag att köpa, för att det skulle bli lika. Filten väger 2,1 kilo och passar som överkast till en 90*200 säng.

Känner mig grymt nöjd med att ha genomfört projektet, och nu känns det lite tomt när man vet att det inte längre ligger och pockar på uppmärksamhet. Har dock redan planer på nästa, men tänker inte börja med det förrän efter sommaren.

16 kommentarer:

LinSar sa...

Va härligt fint det blev.Har faktiskt väntat på det färdiga resultatet.Förstår att du blev nöjd.

Linda sa...

ooh my god! vilket jobb. vad fint det blev :-)

minmina sa...

Wow, verkligen underbart! Ett sådant projekt till sommaren kanske? (utan el och symaskiner i sommarstugan)

Fantastiskt vackert!

OttoPippi sa...

Vilket jobb!!! Vilket resultat!!!! Hur fint som helst! Är GRYMT imponerad :-) :-)

Maria sa...

Wow vilket underbart överkast. Härliga färger! Vilken tid det måste ha tagit. Jag kan inte alls virka, kan man då lära sig att göra såna där tror du eller är det svårt?

Skaparstigen sa...

Så sött det var med små rutor, de brukar ju oftast vara lite större. Härligt när man verkligen avslutar stora projekt!

LumLum sa...

Tack ska ni ha allihop. Vad glad jag blir. :)

Maria: När jag började virka i början av januari hade jag inte hållit i en virknål sedan syslöjden i mellanstadiet. Hade heller ingen som kunde visa mig nu, utan läste mig till hur man skulle göra. Började sedan med det här projektet efter att under ett par veckor prövat mig fram. Mormorsrutor är absolut inte svårt att göra, det svåra kan vara att få dom jämna så det blir snyggt när man sätter ihop dom sedan. Men efter att ha gjort 700 stycken har jag fått till känslan. *fniss* Men det är viss skillnad på dom första och dom sista, men inte värre än att det gick att montera ihop dom. Tror nog visst du skulle klara av det, jag gjorde ju det

kajsalin sa...

Underbart! Fullkomligt underbart!!

Cecilia sa...

Vilket underbart hantverk, jag är så imponerad :) Själv började jag med liknande ambitioner men nöjde mig med en vagnsfilt till lilleman. Det blev bra det med, och inte lika många rutor :D

Gulligan sa...

Så himla fint!!!Underbart med så många fina färger och vad snyggt med mörkblå som bottenfärg!!

Mysungar sa...

Wow, den är ju helt otrolig!! Jättefin! Jag är grymt imponerad :-)

LumLum sa...

Tack alla. Det är så kul att höra att andra gillar något som man lagt ner så otroligt mycket jobb på, och är så nöjd med själv. :)

Charleston sa...

Imponerande arbete, och så snyggt det blev med alla tillsammans. Du är ju helt inne med detta arbete nu i dessa tider när virkningen och stickningen är på återtågande. :-)

Pyssellycka sa...

Jag är nästan stum, otroligt imponerande. Jättefint. Håller på med ett själv, så jag vet hur mycket jobb som ligger bakom!

Kaja sa...

Helt otroligt snyggt! Och vilket jobb!

Fantastiskt!

Anonym sa...

Alldeles underbart vackert! Vilket otroligt fint hantverk och vilket arbete du måste ha lagt ner. Undarbart, underbart!