onsdag 21 maj 2008

Solhatt, solhatt, mera solhatt

Jakten på ett solhattsmönster som passar till Micro går vidare. Den här gången har jag gott hopp om att ha prickat rätt. Använde samma mönster som till den föregående, men klippte ut det utan sömnsmån. Nu väntar jag på att lilltösen ska vakna från sin middagslur så ska jag prova den på henne.

Mönster: Från början Allt om Handarbete 05/08, men modifierat.

Material: Yttertyg från Åhlens, fodrat med gräsgrönt bomullstyg från Ikea. Kantband från lokala sybehörsbutiken, namnband från Mina Namnband.

Positivt: Nu måste den ju passa!

Negativt: Gjorde ett par småmissar, så jag är inte helt nöjd. Det är inget som syns på utsidan, men det stör mig. Men till Micro får den duga. Och precis som på hatten innan, det blir mycket tygspill när man klipper ut bitarna så djuren blir bra placerade.

Summan av det hela: Ja, vi får väl se. Jag kanske kan få klippa ut tyget som jag ursprungligen tänkte till solhatt snart. ;)

2 kommentarer:

LumLum sa...

Och den passar! Något grund, men nu justerar jag mönstret så jag kan klippa ut med sömnsmån nästa gång så försvinner det problemet.

Får se om nästa solhatt tillverkas ikväll eller inte. Sannolikt inte, vi firar tvåårsdag här imorgon, så jag har lite tårtbestyr oh sånt att fixa med ikväll. :)

OttoPippi sa...

Tusen, tusen tack för den värmande kommentaren på min blogg i går!!

Håller nu tummarna för att hatten skall passa! Den är liksom de andra jättefin!