måndag 19 maj 2008

Solhatt v3.0

In the djungle, the mighty djungle...

Så har jag modifierat solhattsmönstret. Igen. Och sytt en ny solhatt. Igen. Får se om den passar den här gången.Mönster: Ursprungligen Allt om Handarbete 05/08, men nu så kraftigt modiferat att jag nog kan kalla det eget. Det enda som är kvar från ursprunget är formen och storleken på den översta runda biten.

Material: Yttertyget från Åhlens, fodrat med gräsgrönt bomullstyg från Ikea. Snedslå från Calletex i Örebro till kanten. Namnband från Mina Namnband.

Positivt: Den här gången måste den passa. Den kanske till och med blir för stor till Micro, men då borde den vara lagom till Mini.

Negativt: Gjorde samma miss med kantbandet som på den förra. Dvs, det blev för kort först. Fattar inte hur det gick till den här gången då jag var extra extra noga när jag mätte. Negativt är också att det blir ganska mycket tygspill när man försöker få ut dom roliga delarna av tyget så dom syns ordentligt på hatten. Men spillet kan användas till annat.

Ska bli spännande att se om hon kan ha den imorgon. Kanske jag äntligen nått fram till det perfekta mönstret?

2 kommentarer:

M.Y Design sa...

Vad fin den blev! Hoppas att den sitter riktigt bra, vad är det du har modifierat på mönstret?

LumLum sa...

Den var för stor till lilltjejen, men satt bra på den stora. :)

Dels har jag gjort hatten djupare än vad den är från början. Och så har jag gjort den större. Ändrat lite vinklar på mänsterbitarna för att få den effekt jag önskar.