lördag 17 maj 2008

Solhatt, försök 2

Har nu pysslat ihop en ny solhatt, modifierad efter vad jag tyckte felades på den första.Material: Tyget köpt på Calletex i Örebro, snedslå köpt på ICA. Namnband från Mina Namnband

Mönster: Allt om Handarbete 05/08, modifierat. Stl 50. Ville ha en djupare hatt än vad originalmönstret gav så jag breddade mittbiten. Den här är heller inte vändsydd eftersom jag ändå hade tänkt kanta den för att bryta av det prickiga lite. Den är alltså hoppsydd med kantbandet.

Positivt: Den ser mycket bättre ut än originalet. Fast frågan är om den inte är lite liten. Ska strax hämta hem barnen så jag får prova den.

Negativt: Mätte fel på kantbandet och fick det för kort. TVÅ gånger. Sista gången orkade jag inte sprätta hela och börja om, så kantbandet är skarvat med ett par centimeter. Fast jag tror inte det syns allt för väl.

Summan av det hela är att jag är mycket nöjdare med den här än med den förra. Om den här passar så kommer jag ta det här mönstret och klippa i det tyg som jag egentligen hade tänkt sy solhatten av från början. Annars får jag modifiera det ytterligare.

4 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Fantastiskt snygg hatt, helt underbar!! Älskar prickigt! Ser riktigt ut som en nyckelpiga.

LumLum sa...

Tackar. Tyvärr blev den i minsta laget. Den funkar, men den är inte riktigt perfekt. Får jobba vidare med mönstret och sy en till. :)

Maria sa...

Vilka härliga prickar. Som en nyckelpiga som sagt. :-)

Anonym sa...

Åh, en helt underbar hatt!! Jag älskar de starka färgerna och som sagt; mönstret. Störtskön!!
/June på www.junebacken.se